Du er her:
 • Hjem
 • ELLY PRESTEGÅRD VISER UTSTILLINGEN

  Sandnes kunstforening viser årets siste utstilling: Syklus av Elly Prestegård.Utstillingen står til 28. desember.
  Kunstneren arbeider med papir i alle stadier, fra plantefibre flytende i vann, til trykk som rives opp og brukes i collage, eller brytes ned til papirmasse og omskapes til nye verk, som igjen blir trykket på. Ingen ting forsvinner, men alt er i endring. Det som kan bygges opp kan brytes ned – og omvendt. Naturens sykluser er bakteppet og inspirasjonskilden. Papiret er materialet, men også budskapet som reflekterer prosessen i naturen.

   Elly Prestegård om sine bilder:

  «Bildene har alle referanse til naturen, i videre forstand. Det kan være et frø, en sky, en stjerne på himmelen, eller bølger som bryter. Antar de fleste bildene vil sortere under titlene "Planter og Planeter", og muligens noen under "Waves and whirls".  Også materialene og prosessen relaterer til dette. Papiret kommer direkte fra plantemateriale, og vannet er det andre viktige materialet i prosessen.

  Jeg tenker på relasjonen mellom det abstrakte i en stjerne som lyser på himmelen, men som har vært "død" i uendelige tider, og et bittelite frø jeg holder i hånden, og som i kontakt med jord og vann avdekker det mest fantastiske skaperverk. Jeg tenker også på at vi har et uendelig univers å forholde oss til, og som vi vet lite om, og at vi selv er vandrende universer for mengder av celler, bakterier etc etc. Større enn tanken, bare spørsmål, ingen svar - og for meg er da den naturligste tilnærmingen å gå gjennom bildene.

  For den som leter etter motiver i bildene finner de alltid en blomst, et frø, en sjø, en sky osv. For meg er det viktigere å ikke finne disse, bare se bildet i sitt eget visuelle språkunivers - på tvers av referansene som kan være igangsettere.  Naturen i det store perspektiv er viktig for meg. Også fordi vi selv er et stykke natur, underlagt de samme livsbetingelser som alt annet levende.

  Også som barn var dette tanker jeg var familiær med, grunnet over osv., og da tenker jeg at det også i dag er mange barn og unge som filosoferer over dette store og uendelige, og vår plass i helheten.


  Det handler ikke om å bestemme seg for å lage et bestemt bilde, men om å utforske mulighetene, la prosessen bestemme. Skape noe du ikke visste eksisterte. I pulp-painting er mulighetene åpne, - vann og fiber skal inngå i en allianse, som når resultatet er drenert og tørket blir til et papir. Min rolle er å få dialogen mellom fibrene og papiret til å gi en visuell mening.»

   

  Aktiviteter

  Levert av WebSite AS